Varkenswangentjes met donkere leffe
|
Ingrediënten: 2 personen
|
-
0,5 kg varkenswangen
-
50 gram boter
-
1 eetlepels olijfolie
-
1 ui, fijngesneden
-
1 eetlepel bloem
-
1 teentje look, geperst
-
1 takje tijm
-
1 blaadje laurier
-
1 sneede wit brood
-
1 eetlepel mosterd
-
1/2 flesje donker bier
-
400 ml rundsfond
-
peper en zout
|
Bereiding:
|
-
Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout.
-
Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan en
kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden.
-
Haal de wangen uit de pan en houd ze warm.
-
Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui.
-
Doe de varkenswangen erbij, maar houd de jus nog even apart.
-
Voeg de bloem toe, roer goed om en doe de look, tijm en laurier erbij.
-
Besmeer de snede brood met de mosterd en leg bij in de pan.
-
Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij.
-
Voeg de fond toe, zet het deksel op de pan en kook alles in ca. 90
minuten op een matig vuur mooi zacht.
-
Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste
dikte.
-
Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
-
Serveer met verse frietjes
Variant:
Vervang de varkenswangen door rundsstoofvlees en je hebt heerlijk stoofvlees.
Vervang het donker bier door kriek, en je krijgt een iets lichter en zachtere saus.
|